Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Suedia finanteaza trecerea Tanzaniei la energia solara
Suedia finanteaza trecerea Tanzaniei la energia solara
26.12.2009  
Accesări: 1568   
imprimare

http://www.green-report.ro/stiri/psuedia-finanteaza-trecerea-tanzaniei-la-energia-solarap

Tanzania a primit peste 2 milioane de dolari din patrea Suediei pentru a implementa un proiect de generare a energiei solare in regiunile rurale din estul statului african, anunta agentia chineza de presa Xinhua.

Dupa inaugurarea proiectului solar, comisarul pentru energie si protectia mediului din Tanzania, Hosea Mbise, a declarat ca acesta are ca scop indepartarea oricaror impedimente materiale in dezvoltarea sectorului energiei solare in Tanzania.
„Acest proiect este foarte important pentru oamenii care traiesc in regiunile rurale”, a declarat Mbise.
Inca de la inceputul proiectului, in 2005, peste 150 de oameni de afaceri s-au implicat in activitati relationate investitiilor in sectorul energiei solare si peste 150 de tehnicieni au fost calificati in conectarea si instalarea echipamentelor de generare a energiei solare.
Consultantul proiectului, Jeff Michael Felten, a spus ca oamenii din Tanzania nu au reusit pana acum sa isi achizitioneze echipamentul necesar instalarii energiei solare din cauza lipsei banilor.
„De exemplu, costul instalarii energiei solare in locuinte este de circa 150 de dolari si chiar mai scump, in functie de necesitatile energetice ale fiecarei case”, a explicat acesta.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847211
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova