print
O firmă spaniolă va investi 650 milioane euro în proiecte de energie regenerabilă din Bulgaria
20.12.2009
Accesări: 1635
http://www.money.ro/alternativa/o-firma-spaniola-va-investi-650-milioane-euro-in-proiecte-de-energie-regenerabila-din-bulgaria.html

Compania spaniolă Electra Holding, care are operaţiuni şi pe piaţa românească, a anunţat că intenţionează să investească circa 650 milioane euro în proiecte de energie regenerabilă din Bulgaria până în 2012, relatează Sofia News Agency.
Planurile companiei de a intra pe piaţa bulgară au fost prezentate la Sofia de către directorul său general, Jose Oskar Leiva Mendez.

Potrivit agenţiei bulgare, Electra Holding se va concentra pe investiţii în energie eoliană, solară şi produsă prin biomasă, dar ar putea avea în vedere şi microhidrocentrale.

Până în prezent, Electra Holding a achiziţionattrei proiecte în Bulgaria, pentru producţia de biodiesel şi energie din biomasă în nordul ţării şi pentru un parc eolian cu o capacitate totală de 480 MW în sudul Bulgariei.

Investiţia grupului spaniol va crea 700 de locuri de muncă şi va fi finanţată parţial de fondurile obţinute prin listarea companiei pe bursa spaniolă.

Electra Holding are în prezent activităţi în Spania, România şi Mexic şi are în vedere intrarea pe pieţele din Grecia şi Croaţia.

Tel. +373 22 232247
Fax +373 22 232247
Copyright © 2024 "Oficiul Schimbarea Climei". Toate Drepturile Rezervate