Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / 13 MLN de Euro pentru eficienta energetica
13 MLN de Euro pentru eficienta energetica
25.06.2010  
Accesări: 760   
imprimare
http://stireazilei.md/c-2155-4295,13-MLN-de-Euro-pentru-eficienta-energetica

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare acorda Moldovei primele credite de eficienta energetica, in suma de 13 milioane de Euro. Acordul privind aceste imprumuturi a fost semnat, astazi, la Chisinau, in cadrul Saptamanii Investitionale “Moldova Business Week 2010”.

Prin documentul semnat, BERD ofera un credit de 7 milioane de Euro bancii comerciale Moldova-Agroindbank si 6 milioane de Euro Moldindcombank-ului pentru finantarea proiectelor de investitii ale companiilor locale, ce vizeaza eficienta energetica.
Creditele sunt parte a Facilitatii de Finantare in Domeniul Eficientei Energetice Durabile din Moldova, lansate in februarie 2010.
Prim-ministrul Vlad Filat a declarat, in cadrul ceremoniei, ca acest eveniment este important nu doar pentru cele 2 banci, dar si pentru Republica Moldova in ansamblu, pentru ca in urma realizarii acestui proiect vor avea de castigat si cetatenii, care vor beneficia de produse calitative in domeniul energeticii.
“Este o noua etapa pentru Republica Moldova si sunt absolut sigur ca acest imprumut va avea continuitate”, a spus premierul.
Proiectul va fi implementat pe parcursul a 5 ani.

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 848759
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova