Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Cinci centre sociale se vor alimenta cu energie solara in Sectorul 2
Cinci centre sociale se vor alimenta cu energie solara in Sectorul 2
15.06.2010  
Accesări: 766   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/cinci-centre-sociale-se-vor-alimenta-cu-energie-solara-sectorul-2

Cinci centre sociale si o gradinita din Sectorul 2 al Capitalei vor avea un sistem performant de energie solara, dupa ce primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a semnat un contract de finantare nerambursabila de patru milioane de lei cu Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), transmite Mediafax.

Contractul a fost semnat in cadrul proiectului "Completarea sistemului clasic de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului", se arata intr-un comunicat de presa de marti al Primariei Sectorului 2.
AFM asigura 49% din fonduri
Prin implementarea acestor sisteme Primaria Sectorului 2 va face o "economie semnificativa", atat la incalzire, cat si pentru furnizarea apei calde menajere, necesare pentru cei 400 de beneficiari ai centrelor sociale si gradinitei.
Aceste sisteme vor fi montate in Centrul Speranta, Centrul Ciresarii, Centrul de Ingrijire si Asistenta nr.2, Centrul Luminita, Centrul Casa din Vis si Gradinita nr.277, pentru care se va primi o finantare de aproximativ doua milioane de lei, adica 49% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile.
Cele peste 100 de panouri solare, impreuna cu toata aparatura necesara, vor fi montate in cursul acestui an sau in prima parte a anului viitor.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 852911
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova