Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Enel va inaugura in curand primele parcuri eoliene din Romania
Enel va inaugura in curand primele parcuri eoliene din Romania
08.06.2010  
Accesări: 728   
imprimare

http://www.green-report.ro/stiri/enel-va-inaugura-curand-primele-parcuri-eoliene-din-romania

Grupul italian de utilitati Enel, prezent pe piata romaneasca a distributiei si furnizarii de electricitate, va inaugura in cateva saptamani primele parcuri eoliene din Romania, anunta Mediafax. Acesta considera ca privatizarea sectorului de productie a electricitatii ar putea aduce "beneficii suplimentare".

Fulvio Conti, directorul general executiv al Enel, s-a intalnit luni, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, care l-a felicitat pentru planul de investitii al grupului italian in Romania, de 700 milioane euro.

"Directorul general executiv al Enel a facut referire la viitoarele necesitati ale Romaniei in ce priveste productia de energie si, in mod special, la interesul Enel de a dezvolta o pozitie integrata in aceasta tara. Acest interes se refera la energia regenerabila, intrucat compania va inaugura in cateva saptamani primele parcuri eoliene aflate in regiunea Tulcea, precum si la carbune curat, energie nucleara si hidro", se arata intr-un comunicat al Enel.

Compania mentioneaza ca liberalizarea si privatizarea sectorului de productie de energie ar putea aduce "beneficii suplimentare" pentru Romania.

"In acest context, directorul general executiv al Enel a subliniat importanta stimularii si crearii unui cadru adecvat pentru investitii, ca masura esentiala pentru a sprijini redresarea tarii in urma crizei globale economice si financiare", se mai arata in comunicat.

Conti i-a prezentat lui Basescu investitiile de 700 milioane euro planificate de Enel in Romania pentru urmatorii cinci ani pentru modernizarea retelei electrice. Enel va aloca in acest an 210 milioane euro pentru investitii.

Presedintele Enel Romania, Claudio Zito, a afirmat in luna martie, ca subsidiara grupului italian va pune in functiune in acest an primele turbine eoliene din parcul eolian pe care il construieste in Dobrogea. Enel vrea sa dezvolte in Romania turbine eoliene cu o putere instalata de 350 MW.

In luna martie, Conti declarase la Londra ca autoritatile romane nu au "reactionat pozitiv" la prezenta Enel pe piata energiei, referindu-se la datoriile pe care trebuie sa le incasese de la CFR, precum si la comasarea activelor de productie in doua societati energetice nationale, dar grupul italian nu va vinde activele pe care le detine in Romania.

Enel este prezent pe piata energetica romaneasca din 2005. Grupul italian are in Romania circa 2,5 milioane clienti si opereaza, cu aproximativ 5.000 angajati, o retea electrica de 93.000 kilometri.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 852574
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova