Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Romania, intre Copenhaga si Cancun: UE a ramas in urma la reducerea emisiilor cu 80% pana in 2050
Romania, intre Copenhaga si Cancun: UE a ramas in urma la reducerea emisiilor cu 80% pana in 2050
03.06.2010  
Accesări: 875   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/romania-intre-copenhaga-si-cancun-ue-ramas-urma-la-reducerea-emisiilor-cu-80-pana-2050

Uniunea Europeana a ramas in urma privind indeplinirea obiectivului de reducere a emisiilor cu 80% pana in 2050, arata indicele Ernst & Young Renewble Energy, a declarat Julian Popov, consilier al organizatiei European Climate Foundation, in cadrul conferintei „Romania, intre Copenhaga si Cancun”.

El a subliniat ca SUA si China sunt inaintea Uniunii Europene la acest capitol. Si pentru a remedia acest lucru trebuie sa ne schimbam modul de gandire despre energie si investiile in energie.
In acest sens, este esential modul de realizare a strategiilor energetice care pot fi de respectare sau de initiativa. “Romania si Bulgaria, de exemplu, respecta angajamentele asumate in cadrul UE, dar nu au initiativa. Acest lucru trebuie schimbat”, a declarat consilierul European Climate Foundation.
Julian Popov a subliniat ca atitudinea in lupta impotriva schimbarilor climatice trebuie sa treaca de la reactiv la proactiv.
In acest caz, reactiv inseamna directive, fonduri UE, fonduri guvernamentale si competitie intarziata, iar proactiv inseamna trenduri, energie descentralizata si inovatie.
Popov a spus ca European Climate Foundation a realizat un studiu referitor la posibilitatea UE de reducere a emisiilor cu 80% pana in 2050, potrivit caruia costul acestei reduceri nu este foarte diferit fata de costul business as usual.
Studiul mai arata ca aceasta reducere ar insemna intr-adevar pierderea unor joburi, dar si crearea a multor altora, in special in domeniul generarii de energie la nivel local.
Conferinta „Romania, intre Copenhaga si Cancun” a fost organizata pe 3 iunie de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Asociatia Green Revolution. Evenimentul a reprezentat o oportunitate de a trece in revista concluziile conferintei ONU din decembrie 2009 care a avut loc la Copenhaga si, in acelasi timp, asteptarile pentru conferinta ONU care va avea loc la Cancun, in Mexic in acest an. Printre invitati s-au numarat comisarul european pentru schimbari climatice Connie Hedegaard, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, Nicoale Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri si societatii civile. In cadrul conferintei au fost programate 12 interventii, in cadrul a trei paneluri – "Romania intre Copenhaga si Cancun", "Biodiversitatea - Cat ne costa?" si "Schimbarile climatice – riscuri si oportunitati de business".


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 852792
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova