Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Connie Hedegaard: Viata salbatica isi revine, in timp, dupa constructia eolienelor
Connie Hedegaard: Viata salbatica isi revine, in timp, dupa constructia eolienelor
03.06.2010  
Accesări: 685   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/connie-hedegaard-viata-salbatica-isi-revine-timp-dupa-constructia-eolienelor

Marile parcuri eoliene pot fi construite si fara sa aiba un impact negativ pe termen lung asupra mediului si migratiei pasarilor calatoare, a declarat azi comisarul european pentru Combaterea Schimbarilor Climatice, Connie Hedegaard, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ministerul Mediului alaturi de ministrul Laszlo Borbely.

”Tara din care provin, Danemarca, detine cele mai multe ferme eoliene offshore din lume. Din experienta noastra de pana acum, dupa constructia fermelor, in timp, viata marina si a pasarilor revine la normal”, a subliniat Hedegaard, care inainte de mandatul european a ocupat functia de ministru danez al Climei si Energiei. Ea a raspuns astfel intrebarilor jurnalistilor legate de riscurile impactului asupra mediului in contextul in care in Romania s-au construit si se vor construi parcuri eoliene de mare capacitate. Comisarul european a precizat ca Uniunea Europeana are reglementari foarte serioase cu privire la reducerea impactului asupra mediului de catre aceste constructii, iar respectarea lor este vitala.
Studiu de impact in Romania
Ministrul Laszlo Borbely a tinut sa precizeze la randul sau ca, in urma cu doua saptamani, a avut o intalnire cu reprezentantii companiilor care au anuntat mari proiecte eoliene in Romania, pentru a discuta exact aceasta problema. ”Avem deja 4-5 companii care vor sa investeasca puternic in acest sector. Am convenit sa realizam impreuna un studiu de impact asupra mediului inconjurator in cazul fermelor eoliene, in special in zona Dobrogei”, a precizat ministrul, in opinia caruia energia verde trebuie incurajata.
Investitii de un miliard de euro
Investitiile in sectorul eolian din Romania se vor ridica in acest an la un miliard de euro, in conditiile in care energia regenerabila reprezinta unul dintre obiectivele autoritatilor de la Bucuresti, a declarat Laszlo Borbely.
“Investitiile de mediu costa foarte mult. Romania face eforturi mari pentru alocarea de bani pentru mediu si spun aici numai suma de un miliard de euro din Fondul de Mediu. In ceea ce priveste energiile regenerabile, spun ca vor fi investitii si vom marsa pe acest segment. In eolian, va spun ca sunt investitori care vor investi peste un miliard de euro in perioada urmatoare. Sunt zone in Romania unde vantul sufla 366 de zile pe an din 365”, a afirmat Borbely.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 853004
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova