Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Proiecte de 14,2 miliarde lei pentru energie regenerabila
Proiecte de 14,2 miliarde lei pentru energie regenerabila
08.05.2010  
Accesări: 800   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pproiecte-de-142-miliarde-lei-pentru-energie-regenerabilap

Ministerul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a primit 419 proiecte de investitii in energie regenerabila, cu o valoare totala de 14,2 miliarde de lei (aproximativ 3,4 miliarde de euro), bugetul disponibil fiind de doar 420 milioane lei.

"La sfarsitul perioadei de depunere au fost primite 419 proiecte, in valoare totala de aproximativ 14,2 miliarde lei, inclusiv TVA, care au solicitat asistenta financiara nerambursabila in valoare de circa 8,3 miliarde lei. Suma alocata cererii de propuneri de proiecte este de 420 milioane de lei", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.
Proiectele au putut fi depuse in intervalul 4 ianuarie - 30 aprilie si sunt finantate prin programul operational sectorial „Cresterea competitivitatii economice”, cofinantat din fonduri europene.
Acest program vizeaza sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile, respectiv a biomasei, resurselor hidroenergetice, solare, eoliene, biocombustibilului si a celor geotermale.
Perioada maxima de implementare a unui proiect este de trei ani, iar valoarea finantarii nerambursabile pentru un proiect este de maxim 20 milioane lei.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 849962
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova