Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Legea energiilor regenerabile ar putea fi aprobata in cateva saptamani
Legea energiilor regenerabile ar putea fi aprobata in cateva saptamani
15.04.2010  
Accesări: 724   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/plegea-energiilor-regenerabile-ar-putea-fi-aprobata-cateva-saptamanip

Nepromulgarea Legii 220, de promovare a energiilor regenerabile, este principala frana in dezvoltarea acestui sector, a declarat Sulfina Barbu, presedinte al Comisiei pentru administraţie publica din Camera Deputatilor.

"Nu exista nicio lege perfecta, dar noi avem discutii cu specialisti pentru a aduce amendamente si sa scoatem cea mai buna lege posibila la acest moment", a declarat Barbu pentru Green Report. Ea a adaugat ca in doua-trei saptamani legea 220 poate fi aprobata de Parlament.
Pentru modificarea acestei legi exista doua proiecte, unul in Parlament si altul la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.
Principalele amendamente au in vedere punerea legii in acord cu strategia de la nivel european in ce priveste definirea certificatelor verzi, a sistemului de cote obligatorii si nu numai. De asemenea, se va urmari ca Legea sa fie corecta din punctul de vedere al concurentei intre producatori.
„Important este sa se acorde aceste certificate producatorilor, iar stimulentele pe care acestia le vor primi de la autoritatile locale – reduceri la tarifele pentru autorizatii si asa mai departe – sa fie corect aplicate si nediscriminatorii”, a adaugat Sulfina Barbu.
Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, in luna martie, ca va discuta cu premierul Emil Boc despre adoptarea, prin Ordonanta de Urgenta, a Legii 220 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.
Legea 220 ar fi trebuit sa fie funcţionala din 2009, dar nu are inca normele de aplicare.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847899
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova