Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / UE ofera 35 de milioane de euro pentru proiectele eco
UE ofera 35 de milioane de euro pentru proiectele eco
14.04.2010  
Accesări: 720   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pue-ofera-35-de-milioane-de-euro-pentru-proiectele-ecop

Comisia Europeana a lansat marti un concurs de proiecte de mediu in valoare de 35 de milioane de euro, in cadrul programului „Competitiveness and Innovation Programme” (CIP). Fondurile sunt disponibile in domeniile reciclare, materiale durabile de constructie, sectorul alimentar si cel al bauturilor si pentru afacerile verzi.

Aplicatiile sunt binevenite mai ales din partea companiilor mici, care dezvolta produse eco sau ofera servicii in acest domeniu si isi cauta locul pe piata.
Proiectele trebuie depuse pana pe 9 septembrie 2010, iar fondurile europene acopera pana la 50% din valoarea lor. Comisia Europeana estimeaza ca in jur de 45-50 de proiecte vor beneficia de acesti bani.
Selectia se va face pe baza nivelului de inovare, potentialul pe piata si contributia la politicile europene de mediu, in special in domeniul resurselor energetice.
In jur de 44 de proiecte primesc deja bani europeni, dupa o sesiune precedenta de depunere a proiectelor. Printre domeniile de activitate se numara transformarea cauciucurilor in materiale pentru izolare, exploatarea plantatiilor de bambus pentru a purifica apa si inlocuirea etichetarii cu tehnologia laser.
Pentru perioada 2008-2013, programul CIP are un buget total de aproximativ 200 de milioane de euro.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 849814
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova