Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Zbor cu succes al avionului solar
Zbor cu succes al avionului solar
08.04.2010  
Accesări: 750   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pzbor-cu-succes-al-avionului-solarp

Un prototip de avion solar a realizat primul sau zbor, aducand tot mai aproape obiectivul de folosire a energiei solare in industria aviatica, informeaza BBC News.

Solar Impulse a decolat de pe un aeroport din Elvetia. Aripile acestuia sunt acoperite cu celule solare care alimenteaza patru motoare electrice. Designerii avionului spera ca un model pentru productie mai larga va face inconjurul lumii peste doi ani.
“Avand in vedere ca un avion atat de mare si de usor nu a mai zburat pana acum, comportamentul de zbor al avionului ramane neexplorat”, se arata intr-o declaratie a echipei de zbor.
Cel care conduce acest proiect este Bertrand Piccard, cel care a realizat inconjurul lumii in balon. El intentioneaza sa piloteze avionul impreuna cu co-fondatorul Andre Borschberg. “Este un moment foarte important dupa sapte ani de munca”, a declarat Borschberg.
Tot in acest an este planificat un zbor de noapte al avionului solar, iar marea decolare va avea loc in 2012, cand cei doi piloti vor incerca un zbor transatlantic inainte de a incerca sa inconjoare globul.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 850029
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova