Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Banca centrala din Bangladesh a trecut pe iluminat solar
Banca centrala din Bangladesh a trecut pe iluminat solar
31.03.2010  
Accesări: 749   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pbanca-centrala-din-bangladesh-trecut-pe-iluminat-solarp

Banca centrala din Bangladesh a schimbat sistemul conventional de iluminat cu unul alimentat de energie solara, in efortul de a incuraja dezvoltarea energiei verzi intr-un stat ce duce lipsa de electricitate, informeaza Reuters.

Banca a investit aproximativ 195.000 de dolari intr-un sistem solar care va genera 8 kilowati ora de electricitate pe zi.
„Este imposibil sa satisfacem cererea energetica a statului folosind doar gaze naturale si carbuni. De aceea, trebuie sa apelam la sursele alternative de energie”, a declarat guvernatorul bancii, Atiur Rahman.
„De acum inainte ne vom ilumina birourile cu energie solara si vom raspandi mesajul mai departe pentru ca si alti oameni sa ne urmeze exemplul”, a continuat acesta.
Bangladesh-ul a luat mai luat recent recent o masura eco, si anume rationalizarea energiei electrice in orele de varf. In prezent, energia regenerabila contribuie cu mai putin de 1% la toalul energiei electrice generate in statul asiatic cu o populatie de peste 150 milioane de oameni, dintre care doar 45% au acces la electricitate.
Guvernul din Bangladesh a anuntat ca va explora surse variate de energie, precum cea nucleara, pentru a rezolva problema lipsei de electricitate.
Banca centrala din Bangladesh a lansat anul trecut o schema de refinantare de 29 milioane de dolari pentru energia regenerabila, in incercarea de a reduce criza energetica si a gazului, dar si poluarea.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 849005
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova