Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / GE investeste 340 milioane de euro in energia eoliana offshore
GE investeste 340 milioane de euro in energia eoliana offshore
31.03.2010  
Accesări: 882   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pge-investeste-340-milioane-de-euro-energia-eoliana-offshorep

General Electric (GE) investeste 340 de milioane de euro in dezvoltarea unitatilor de productie a turbinelor eoliene din patru tari europene - Marea Britanie, Norvegia, Suedia si Germania. Initiativa se concentreaza pe turbina eoliana de 4 megawati, conceputa special pentru sectorul eolian din larg (offshore).

Turbina eoliana de ultima generatie de 4 MW este printre cele mai mari din portofoliul companiei si incorporeaza tehnologii obtinute prin achizitia de catre GE a companiei ScanWind. Turbina elimina necesitatea folosirii cutiilor de viteze, iar tehnologia este deja probata intr-un centru de testare din Hundhammerfjellet, Norvegia.
Peste 2.250 de locuri noi de munca
Tot in Norvegia, GE va deschide un nou Centru de Dezvoltare a Tehnologiei Offshore in Oslo si va extinde centrul de testare din Verdal. Norvegia este locatia planificata pentru testarea si prezentarea primelor turbine eoliene offshore de 4 MW.
GE isi va extinde facilitatile eoliene din larg si in Suedia, prin dezvoltarea unui centru de proiectare in Karlstad, iar unitati noi de inginerie vor fi deschise si in Hamburg si Salzbergen, Germania. Compania va instala si o unitate de demonstratie a tehnologiei in golful Gothenburg. Investitiile realizate in cele trei tari vor duce la crearea a peste 250 de locuri de munca pana in 2016.
GE intentioneaza sa-si stabileasca unitatea de productie a turbinelor eoliene offshore in Marea Britanie. Planul se va realiza in urma unei investitii de pana la 110 milioane euro si ar putea determina crearea a circa 2.000 de locuri de munca pana in 2020.
Asociatia Europeana pentru Energie Eoliana estimeaza ca sectorul eolian offshore din Europa va creste cu peste 70% in 2010. Daca se finalizeaza toate proiectele eoliene offshore aflate in prezent in dezvoltare, acestea ar putea produce 10% din electricitatea totala a Uniunii Europene, eliminand in acelasi timp 200 de milioane de tone de emisii de CO2 in fiecare an.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 849142
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova