Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Tibetul isi face parc solar
Tibetul isi face parc solar
19.03.2010  
Accesări: 750   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/ptibetul-isi-face-parc-solarp

Tibetul a anuntat ca incepe constructia unui parc solar cu obiectivul de a elimina problema lipsei curentului electric cu care se confrunta oamenii de acolo, intr-o metoda prietenoasa cu mediu, informeaza agentia de presa Xinhua.

Proiectul solar de 10 megawati, care va fi construit in Yangbajing, va fi finalizat in aproximativ 10 luni, potrivit investitorului principal, China Long Yuan Power Group.
Instalatia care va genera energie curata necesita o investitie de circa 32,2 milioane de dolari si va ajuta la economisirea a 150.500 de tone de carbune si va reduce emisiile de carbon cu pana la 400.000 de tone si pe cele de dioxid de sulf cu 1.850 de tone.
In plus, pe langa parcul solar, Tibetul a inceput si constructia unei centrale geotermale de 1 megawat in orasul Yangbajing. In acest proiect se va investi o suma de peste 1 milion de dolari si va fi finalizat in cinci luni.
Tibet a inceput sa isi construiasca prima centrala geotermala din Yangbajing in anul 1975. In prezent, centrala are o capacitate instalata de 24 megawati si genereaza 100 milioane de kilowati de electricitate pe an.
Cresterea numarului de centrale solare si geotermale in Tibet va ajuta la conservarea mediului fragil al regiunii, pe masura ce tot mai multi locuitori pot avea acces la energie curata.
Aproximatic 27% din populatia Tibetului traieste in prezent fara electricitate, potrivit operatorului local de energie.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847036
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova