Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / ROMENVIROTEC: 100 de milioane de euro pentru energii regenerabile
ROMENVIROTEC: 100 de milioane de euro pentru energii regenerabile
18.03.2010  
Accesări: 706   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/promenvirotec-100-de-milioane-de-euro-pentru-energii-regenerabilep

Producatorii din sistemul energiilor regenerabile mai au la dispozitie o luna de zile pentru a depune proiecte pentru fonduri structurale ce cumuleaza 100 de milioane de euro pentru acest sector. ”Am primit proiecte, un numar nesemnificativ, dar din experienta stim ca cele mai multe proiecte sunt depuse in ultima saptamana si chiar in ultima zi. Cei care vor sa depuna proiecte in aceasta sesiune trebuie sa stie ca s-au redus etapele de evaluare si s-a modificat schema de punctaj”, a declarat in aceasta dimineata Alexandru Sandulescu, director general al Directiei Generale Energie, Petrol si Gaze din cadrul Ministerului Economiei.

Reprezentantul Ministerului Economiei i-a incurajat pe producatori sa aplice pentru fondurile europene diponibile si a prezentat situatia actuala din domeniul energiilor regenerabile in cadrul unei conferinte gazduita de Romenvirotec.
Legea regenerabilelor asteapta acordul UE
Cu toate ca in Romania exista inca din anul 2008 o lege pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, aceasta nu este nici acum aplicabila.
”Au tot existat comentarii ca nu s-au facut norme de aplicare, dar acestea exista. Legea 220 nu se aplica inca din cauza inexistentei unui accept al Comisiei Europene pe schema de sustinere. A fost facuta o solicitare in noiembrie, anul trecut, prin Consiliul Concurentei si aceasta este in curs de rezolvare. Speram ca pana la sfarsitul lunii sa primim un raspuns privind certificatele verzi si penalizarile furnizorilor care nu-si cumpara certificatele verzi stabilite prin schema”, a declarat Sandulescu.
El a mentionat ca o serie de prevederi legislative acorda facilitati de natura fiscala producatorilor, dar pe perioada crizei sunt excluse orice facilitati ce reduc veniturile la buget.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 846686
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova