Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / UE isi depaseste tinta pe energii regenerabile
UE isi depaseste tinta pe energii regenerabile
11.03.2010  
Accesări: 733   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pue-isi-depaseste-tinta-pe-energii-regenerabilep

Uniunea Europeana va depasi tinta sa de a satisface 20% din necesarul energetic din surse regenerabile, pana in 2020, potrivit previziunilor Comisiei Europene.

Se pare ca UE isi poate obtine chiar 20,3% din energie din surse alternative, arata un comunicat al CE.
„Aceste previziuni arata ca statele membre ale UE trateaza cu seriozitate problema energiilor regenerabile si se dedica intr-adevar cresterii productiei domestice de energii curate”, a declarat Comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger.
„Este un semn foarte bun pentru mediu, deoarece ne va ajuta sa reducem emisiile de dioxid de carbon si, in acelasi timp, sa intensificam siguranta energetica. Este totodata un mesaj pozitiv pentru economia noastra si pentru companii. Este un stimulent pentru mai multe investitii in tehnologii verzi si producerea energiei regenerabile”, a mai spus oficialul.
Potrivit CE, 10 din cele 27 state membre UE au mari sanse sa isi depaseasca tintele nationale pentru producerea de energie regenerabila. Doar cinci state membre nu reusesc sa isi atinga aceste obiective.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 846863
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova