Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Investitiile in energii verzi prospera in Europa Centrala
Investitiile in energii verzi prospera in Europa Centrala
11.03.2010  
Accesări: 621   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pinvestitiile-energii-verzi-prospera-europa-centralap

Finantarile proiectelor de energie regenerabila din Europa Centrala sunt in crestere, in pofida reglementarilor greoaie din unele tari, care sperie investitorii, considera manageri de fonduri si bancheri, printre pietele interesante fiind mentionata si Romania, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Conditiile de creditare se mentin dificile, dar revenirea pe profit a bancilor si intelegerea mai buna a sectorului de profil in regiune contribuie la stimularea finantarii, au afirmat participantii la o conferinta de doua zile referitoare la energia regenerabila, incheiata joi la Praga.
"Interesul bancilor pentru acest sector s-a modificat rapid, intrucat au mai multa vizibilitate. Dinamica sectorului a devenit mai clara", a explicat Vivek Mittal, director partener la compania Millennium Resource Strategies din Londra.
Necesitatea unor noi surse de energie si tintele stabilite de UE in domeniul de profil face regiunea atractiva pentru investitori.
In 2009, Cehia, spre exemplu, s-a plasat pe locul al treilea in privinta numarului de noi proiecte de energie solara, ca urmare a pretului garantat de 469 de euro pe megawat ora.
"Vedem Europa Centrala si de Est ca pe o oportunitate extraordinara. Am analizat piata energiei solare din Cehia, cea eoliana din Polonia si studiem cu mare interes Romania, Slovacia si Bulgaria", a spus Daniel Von Preyss, director general la compania Impax Asset Management din Londra.
Imbunatatirea conditiilor de finantare a contribuit deja la cresterea numarului de proiecte de energie eoliana in Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria, se mai arata in articol.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 846738
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova