Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Clujul isi face parc industrial cu energie curata
Clujul isi face parc industrial cu energie curata
02.03.2010  
Accesări: 747   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pclujul-isi-face-parc-industrial-cu-energie-curatap

Consiliul Judetean (CJ) Cluj intentioneaza sa infiinteze doua noi parcuri industriale, unul de energii neconventionale si unul cu profil logistic, anunta Mediafax. Acestea se vor adauga celor trei deja existente, unde firme precum Emerson sau Nokia au deschis fabrici.

"Intentionam sa infiintam inca doua parcuri industriale, unul logistic, Tetarom 4, care va cuprinde depozite pentru firmele de transport, si unul pe care sa instalam panouri solare, Tetarom 5, cu ajutorul carora sa producem energie electrica. Vrem ca aceste parcuri sa fie cat mai aproape de Autostrada Transilvania sau centurile de ocolire ale municipiului Cluj-Napoca", a declarat presedintele CJ Cluj, Alin Tise.
Potrivit acestuia, Parcul Industrial Tetarom 5 ar putea fi infiintat in zona comunei Floresti, pe un teren de 100 de hectare, investitia fiind estimata la 100 milioane de euro.
"Viitorul Parc Industrial Tetarom 5 va fi cu specific de producere a energiei neconventionale si vom instala panouri solare pentru a produce aici energia electrica necesara noilor parcuri industriale. Apoi vrem sa vindem energia electrica sistemului national. Avem un amplasament de 100 de hectare langa Floresti. Investitia este estimata la 100 de milioane de euro si vrem sa accesam si fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial derulat de Ministerul Industriei", a explicat Alin Tise.
O reactie pozitiva fata de infiintarea parcului de energie regenerabila in Cluj este a asociatiei ecologiste ALMA-RO, dar in conditiile in care acesta nu va fi construit pe teritoriul unei arii protejate si nu este afectata biodiversitatea zonei.
„Aceasta decizie este binevenita. Ne bucuram ca exista o astfel de initiativa, in special pentru ca este legata si de dezvoltarea economica a zonei. Depinde, insa, cum si unde sunt amplasate panourile solare ale parcului si in ce masura exista capacitate de transport a energiei curate catre celelalte parcuri industriale”, a declarat, pentru Green Report, Eliza Teodorescu, director executiv al Asociatiei ALMA-RO.
Presedintele CJ Cluj a precizat ca demersurile privind realizarea investitiilor pentru construirea Tetarom 5 vor incepe in perioada urmatoare, cu intentia de a se obtine titlul de parc industrial pana la sfarsitul acestui an.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 851822
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova