Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Italia isi dubleaza productia de energie solara la 2.000 MW
Italia isi dubleaza productia de energie solara la 2.000 MW
18.02.2010  
Accesări: 776   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pitalia-isi-dubleaza-productia-de-energie-solara-la-2000-mwp

Italia, al treilea cel mai mare producator de energie solara din Europa, anunta ca isi va dubla capacitatea fotovoltaica la 2.000 megawati (MW) in 2010, informeaza Reuters.

Acest lucru se datoreaza subventiilor generoase pe care guvernul italian le ofera pentru producerea electricitatii din surse regenerabile.
Sistemele fotovoltaice care transforma lumina soarelui in energie electrica s-au inmultit in Italia din 2007 incoace datorita schemei de subventii lansata de guvern care urmeaza sa expire anul acesta, acest lucru grabindu-i pe operatorii de energie electrica sa profite cat mai au timp.
„Anul acesta, cel putin 800 MW, sau chiar 1.000 MW de energie solara se va adaugata la capacitatea instalata actuala. Va fi un an cu o puternica prosperitate in acest domeniu”, a declarat Gerardo Montanino, reprezentant al agentiei italiene GSE pentru managementul energiei.
„Cu subventii foarte generoase si o reducere considerabila la costul panourilor, oamenii inteleg ca astfel de conditii profitabile nu vor fi repetate in urmatorii ani”, a mai spus Montanino.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 846427
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova