Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Norvegia construieste cea mai mare turbina eoliana
Norvegia construieste cea mai mare turbina eoliana
12.02.2010  
Accesări: 723   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pnorvegia-construieste-cea-mai-mare-turbina-eolianap

Norvegia va cheltui 23 de milioane de dolari pentru a construi cea mai mare turbina eoliana din lume, a carei elice va masura 145 de metri, transmite Reuters.

Turbina va genera 10 megawati de electricitate, potrivit constructorilor de la Enova. Ea va fi testata pe pamant inainte de a fi trimisa catre Marea Nordului.
Turbina va fi construita in cadrul proiectului Sway, in care parcurile eoliene din larg sunt alcatuite din turbine plutitoare. Constructorii au dezvoltat conceptul incercand sa reduca greutatea turbinei si a numarului de componente mobile. In acelasi timp, turbina va genera mai multa electricitate, cu costuri mai mici.
In ciuda investitiilor in energia eoliana, Norvegia nu a dezvoltat inca un sistem de subventionare pentru parcurile eoline, asa cum face Marea Britanie.
 

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 846878
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova