Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Sibiul va avea un centru dedicat energiei regenerabile
Sibiul va avea un centru dedicat energiei regenerabile
03.02.2010  
Accesări: 622   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/psibiul-va-avea-un-centru-dedicat-energiei-regenerabilep

Localitatea Avrig din judetul Sibiu va deveni, pana in anul 2020, unul dintre principalele centre ale tarii dedicate energiei regenerabile. Iar pana in anul 2030 va fi total independenta din punct de vedere energetic, a anuntat primarul orasului, Arnold Klingeis, in cadrul unei conferinte de presa.

In Avrig va exista in curand un Centru pentru Energie Regenerabila care va alinia localitatea la politica europeana de independenta energetica.
Acesta este un proiect de investitii care va determina dezvoltarea unui centru industrial modern, destinat producerii energiei din surse regenerabile. Proiectul are, totodata, menirea de a revitaliza evolutia economica sustinuta a orasului Avrig si a zonei rurale din imediata apropiere.
Potrivit primarului localitatii Avrig, problematica proiectului isi propune crearea unui mediu urban eficient energetic prin dezvoltarea unor cadre integrate privind imbunatatirea eficientei energetice si utilizarea optima a surselor de energie regenerabile.
Pe termen lung, programul de investitii vizeaza dezvoltarea unui model integrat pentru eficientizarea productiei de energie verde, producerea de energie electrica solara, construirea unor statii energetice pentru valorificarea biogazului si a biomasei, constructia de microhidrocentrale pe raul Avrig si pe conducta de apa ce alimenteaza orasul.
Conducerea administrativa a Avrigului considera ca efectele implementarii acestui plan vor fi imediate si deosebit de benefice pentru evolutia generala a zonei si a judetului, producand un avantaj competitiv unic: crearea a 2.500 noi locuri de munca si implicit crearea unei baze noi pentru taxe si impozite locale, facturi reduse la utilitati si oportunitati benefice pentru potentialii investitori.
Proiectul are o valoare totala de 74.970 euro si sustine initiativa europeana „20-20-20”, ce prevede ca pana in anul 2020 consumul de energie sa fie redus cu 20%, iar cresterea energetica din resurse regenerabile sa fie de 20%.
Prin acest program, municipalitatea doreste sa obtina finantare pentru studiile de fezabilitate necesare construirii centralelor pe biogaz si biomasa, retelelor de distributie in Avrig si Marsa, izolarea termica a blocurilor si montarea panourilor fotovoltaice.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847228
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova