Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / E.ON si RWE, alese pentru proiecte mari de parcuri eoliene in Anglia
E.ON si RWE, alese pentru proiecte mari de parcuri eoliene in Anglia
08.01.2010  
Accesări: 654   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/peon-si-rwe-alese-pentru-proiecte-mari-de-parcuri-eoliene-angliap


E.ON, RWE si Iberdrola se afla printre numeroasele companii importante selectate vineri de guvernul britanic pentru un program major de constructie a unor parcuri eoliene, care urmeaza sa genereze un sfert din necesarul de electricitate al tarii pana in 2020, transmite AFP, citat de Mediafax.
Programul prevede constructia a circa 6.400 de noi turbine cu o capacitate de 5 megawati, capabile sa alimenteze aproape toti consumatorii casnici, in decurs de doi ani.
Planul include crearea a noua zone cu o capacitate de 0,6 gigawati pentru cele mai mici si pana la 9 gigawati in cazul celor mai mari, cu un total de 32 de gigawati, repartizate pe tot teritoriul Marii Britanii. Statul britanic are in prezent parcuri eoliene finalizate sau in constructie cu o capacitate de 8 gigawati.
Alte companii care vor fi implicate in proiect sunt grupul norvegian Statoil, EDP din Portugalia, Vatenfall din Suedia si Fluor din SUA. Premierul britanic Gordon Brown a declarat ca aceste proiecte vor avea o contributie importanta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon ale tarii.
Industria eoliana offshore poate reprezenta 75 miliarde de lire sterline (82 miliarde euro), urmand sa sustina pana la 70.000 de locuri de munca, pana in 2020, a spus Brown. El a aratat ca politica de sustinere a energiei eoliene plaseaza deja Marea Britanie inaintea tuturor celorlalte tari la nivel mondial.
Investitiile in aceste proicte vor fi enorme. Astfel, directorul diviziei de energie regenerabila a RWE, Fritz Vahrenholt, a declarat ca investitia in cele doua parcuri in care este implicata compania germana va fi de circa 12 miliarde de euro. Vahrenholt a spus ca este nevoie de o investitie de circa trei milioane de euro pentru fiecare megawat instalat.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 851704
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova