Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Primul parc eolian din Atlantic
Primul parc eolian din Atlantic
11.12.2009  
Accesări: 1601   
imprimare

http://www.green-report.ro/stiri/pprimul-parc-eolian-din-atlanticp

Cel mai mic stat american ar putea construi primul parc eolian din Atlantic dupa ce compania privata Deepwater Wind a semnat un contract cu administraia din Rhode Island pentru un proiect ce va asigura pana la 15% din necesarul de energie al statului, potrivit Reuters.

Potrivit contractului, Deepwater Wind va vinde electricitatea produsa de 8 turbine cu o capacitate de 28 de megawati. Prima etapa a constructiei este asteptata sa inceapa in 2013.
"Probabil ca intotdeauna va fi mai ieftin sa construiesti ferme eoliene pe pamant decat in larg. Dar situatia aici in sudul Noii Anglii este mult mai apropiata de cea din nordul Europei, unde nu exista foarte mult teren disponibil pentru ferme eoliene", a explicat directorul executiv al Deepwater, William Moore.
La inceputul acestui an, statul Rhode Island a hotarat sa produca 20% din electricitate din surse regenerabile pana in 2015.
In prezent nu exista parcuri eoliene in larg in Statele Unite. Celalalt stat care a anuntat planuri similare cu Rhode Island-ul este Massachusetts.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 844608
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova