Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / CE aproba 1,5 miliarde euro pentru CCS si energie eoliana
CE aproba 1,5 miliarde euro pentru CCS si energie eoliana
09.12.2009  
Accesări: 662   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pce-aproba-15-miliarde-euro-pentru-ccs-si-energie-eolianap

Comisia Europeana a aprobat miercuri 15 proiecte din domeniul energiei care vor contribui in mod semnificativ la redresarea economica a Uniunii Europene, ducand la cresterea sigurantei aprovizionarii cu energie si la reducerea substantiala a emisiilor de CO2 ale acesteia, informeaza Agerpres.

Prin decizia de miercuri, executivul UE acorda un miliard de euro pentru sase proiecte de captare si stocare a dioxidului de carbon si 565 milioane euro pentru noua proiecte de amplasare de centrale eoliene in largul marii.
"Prin aceasta decizie, Comisia a pus bazele dezvoltarii a doua importante tehnologii durabile care vor juca un rol esential in combaterea schimbarilor climatice. Aceasta decizie extraordinara a Comisiei constituie nu numai un stimulent pentru economie si ocuparea fortei de munca, ci si un sprijin pentru tehnologiile energetice inovatoare care pot crea mai multe locuri de munca si contribui la cresterea economica in viitor", a spus comisarul european pentru energie Andris Piebalgs.
Prin promovarea tehnologiei de captare si stocare a carbonului (CCS), Comisia afirma importanta pe care continua sa o aiba energia pe baza de combustibili fosili si necesitatea trecerii la un sistem energetic cu emisii reduse de carbon. Proiectele de amplasare de centrale eoliene in largul
marii stimuleaza dezvoltarea si consolidarea in Europa a unei industrii eoliene competitive si creeaza un numar important de locuri de munca ecologice.
Proiectele privind tehnologiile energetice inovatoare care au fost premiate vor contribui la indeplinirea, pana in anul 2020 si in viitor, a obiectivelor cu caracter obligatoriu privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si sursele de energie regenerabila. Decizia cu privire la aceste 15 proiecte este prima etapa spre utilizarea avantajoasa a sumei de aproape patru miliarde de euro rezervate in mai 2009 de UE pentru proiecte energetice in vederea sustinerii redresarii economice.
Acordul decisiv cu privire la Programul energetic european pentru redresare din luna mai preconiza sprijin financiar din partea Uniunii Europene pentru proiectele energetice din domeniul CCS, al energiei eoliene produse in largul marii si al infrastructurii pentru gaz si energie electrica. Procedurile pentru proiectele privind infrastructura sunt inca curs de derulare. Este de asteptat ca decizia sa fie adoptata in februarie 2010.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 852026
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova