Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Parc fotovoltaic gigant in Mehedinti
Parc fotovoltaic gigant in Mehedinti
01.11.2012  
Accesări: 1013   
imprimare

 

http://www.green-report.ro/stiri/parc-fotovoltaic-gigant-mehedinti

 

Companiile UTI si EFACEC construiesc in judetul Mehedinti cel mai mare parc fotovoltaic din Romania. Investitia, in valoare de aproximativ 16,5 milioane de euro, va ocupa o suprafata de 36 de hectare si va avea o putere instalata de 12 MW.

 

Obiectivul se va realiza in zona localitatii Cujmir. Antreprenorul lucrarii este EFACEC Group, iar compania UTI, prin linia de business Constructii si Facility Management, este subantreprenor pentru lucrarile de montaj si instalatii.

Cea mai mare centrala solara se construieste in sase saptamani

Lucrarile din judetul Mehedinti au inceput pe 22 octombrie 2012 si se vor finaliza pe 31 decembrie 2012.

Instalatia va cuprinde 52.000 de panouri fotovoltaice si va produce anual o cantitate de energie de aproximativ 15.470 MWh, care vor asigura necesarul energetic pentru 5.000 de utilizatori casnici. Centrala este suta la suta ecologica si are o durata de viata de 20 de ani.

In cadrul proiectului, UTI va realiza infrastructura de acces, instalatiile electrice generale (centura de impamantare, instalatia de paratraznet, iluminat perimetral), automatizarile electrice de tip SCADA (pentru monitorizare, control si achizitii de date) si sistemul de securitate al obiectivului (supraveghere video si protectie senzitiva perimetrala).

"Pentru UTI acest proiect reprezinta o provocare, atat prin caracterul sau de noutate in ceea ce priveste experienta companiei in domeniul energiei verde, cat si datorita volumului complex de lucrari si al timpului foarte scurt de executie, in conditii climaterice nefavorabile", explica Gabriel Davidescu, director general al Sucursalei Construction and Facility Management, UTI Grup.

UTI este un grup de companii cu capital majoritar romanesc, fiind organizata la nivel operational pe cinci linii de business: sisteme de securitate si aparare, retail, tehnologia informatiei si comunicatii, managementul traficului, constructii si facility management. Cifra de afaceri auditata a Grupului UTI pentru anul 2011 a fost de 160 milioane de euro.

EFACEC este un grup de companii cu sediul in Portugalia, avand 100 de ani de experienta in domeniul energetic si peste 4.500 de angajati. Grupul are activitati in peste 65 de tari si afaceri de peste 1 miliard de euro. Printre investitiile sale din sud-estul Europei se numara parcul fotovoltaic de la Bezmer, Bulgaria (foto).

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 845308
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova