Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Unicredit Leasing isi dublaza portofoliul de MW din regenerabile
Unicredit Leasing isi dublaza portofoliul de MW din regenerabile
04.10.2012  
Accesări: 1026   
imprimare

 

http://www.green-report.ro/stiri/unicredit-leasing-isi-dublaza-portofoliul-de-mw-din-regenerabile

 

Unicredit Leasing Romania estimeaza, pentru finele anului, un portofoliu finantat de 50 MW in sectorul regenerabilelor, a declarat, pentru Green Report, Gabriel Mihai, Head of Corporate, Unicredit Leasing Romania.

 

"Anul trecut portofoliul nostru era de 25 MW insatalati in sectorul regenerabilelor. Pentru acest an, estimez o dublare a acestei valori de pana la 50 MW", a spus Mihai.

In privinta finatarilor pentru parcuri fotovoltaice, Gabriel Mihai a precizat ca Unicredit Leasing a semnat un singur contract pentru finantarea unui proiect de 1,5 MW. Finantarea a totalizat 1,8 milioane euro.

"Cautam sa nu blocam finatarea in perioada urmatoare, ca urmare a modificarilor aduse la Legea Energiei, in privinta interzicerii incheierii de contracte bilaterale", a mai precizat Mihai.

De asemenea, acesta a punctat faptul ca societatea este interesta de finantarea proiectelor fotovoltaice de dimensiuni mici si medii de pana la 10 MW, capacitate instalata.

Pana la 1.000 MW, instalati in solar in 2013

Presedintele ANRE, Zoltan Nagy, estimeaza ca, la finele anului 2013, in Romania vor fi instalati pana la 1.000 de megawati in parcuri fotovoltaice.

"In conditiile in care legislatia nu sufera modificari radicale, si nici Comisia Europeana nu are nimic impotriva, sa nu diminuam, pana in 2014, numarul de certificate pentru fotovoltaic, asa estimez eu ca va evolua piata. Avem sanse sa construim 100 de MW anul acesta, pana la sfarsitul anului 2013 - .1000 de MW, iar la finele anului 2016 sa ajungem la 1500", a declarat Nagy in cadrul Photovoltaic Investment Forum 2012.

Potrivit acestuia, principalele neajunsuri provocate investitorilor din acest sector sunt date de modificarile frecvente ale legislatiei si lipsa de predictibilitate.

"Acestea nu sunt agreate nici de investitori, nici de banci si nici de dezvoltatori", a precizat seful ANRE.

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 844797
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova