Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Guvernul va modifica noua Lege a Energiei
Guvernul va modifica noua Lege a Energiei
26.09.2012  
Accesări: 983   
imprimare

 

http://www.green-report.ro/stiri/guvernul-va-modifica-noua-lege-energiei

 

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a anuntat miercuri ca Guvernul pregateste o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii Energiei.

 

"Suntem gata cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind solicitarile investitorilor din domeniul energiilor regenerabile, de modificare a doua articole din Legea 123 / 2012, Legea Energiei, astfel incat sa avem o finalitate si o celeritate in ceea ce priveste contractarea si finantarea", a spus ministrul Rovana Plumb.

Modificarea legii ar putea crea un cadru investitional atractiv

Potrivit partenerului casei de avocatura Kinstellar, Stefan Botezatu, cele doua articole fac referire la obligativitatea producatorilor de energie de a vinde productia doar pe piata centralizata OPCOM. "Aceasta prevedere blocheaza finantarea viitoarelor proiecte de investitii si, daca exista o astfel de ordonanta de modificare, o asteptam cu interes. Modificarea legii ar putea duce la crearea unui cadru investitional atractiv", a spus Botezatu.

Prezent la discutii, Alexandru Sandulescu, directorul Departamentului Politici Energetice din Ministerul Economiei, a precizat ca la nivelul ministerului au primit din partea asociatiilor de producatori de energie din surse regenerabile cateva propuneri de modificare a articolelor 23 si 28 din Legea Energiei.

"Obiectivul prevederilor este cel de transparenta si egalitate de sanse. Din punctul meu de vedere, este adevarat, respectivele prevederi au si anumite ambiguitati. De exemplu, nu este clar daca se aplica si exporturilor de energie sau vanzarilor intragrup. Proiectul de Ordonanta de Urgenta ar putea lamuri situatia prin clarificarea termenului centralizat", a spus Sandulescu.

Noua Lege a Energiei si Gazelor, publicata in Monitorul Oficial in 16 iulie, prevede pentru sectorul energiei electrice ca "tranzactiile cu energie electrica se desfasoara pe piata concurentiala, in mod transparent, public, centralizat si nediscriminatoriu".

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 845898
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova