Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / BERD analizează un împrumut de 58,2 milioane euro pentru două parcuri eoliene în România
BERD analizează un împrumut de 58,2 milioane euro pentru două parcuri eoliene în România
24.07.2012  
Accesări: 944   
imprimare

 

http://www.gandul.info/financiar/berd-analizeaza-un-imprumut-de-58-2-milioane-euro-pentru-doua-parcuri-eoliene-in-romania-9900050

 

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) analizează acordarea unui împrumut de 58,2 milioane de euro pentru finalizarea şi operarea a două parcuri eoliene în Moldova şi Dobrogea, la Vutcani şi Sarichioi.

 

Conducerea BERD va discuta împrumutul la începutul lunii octombrie.

Proiectele sunt controlate şi dezvoltate de compania portugheză EDP Renovaveis, prin intermediul EDPR Romania, şi au un cost total de 83 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al BERD.

Parcul de la Vutcani va avea o capacitate de 24 de MW, iar cel de la Sarichioi de 33 MW şi urmează să intre în funcţiune la sfârşitul trimestrului al treilea.

Proiectul va susţine creşterea capacităţii de energie regenerabilă din România, pentru respectarea cotelor de energie verde prevăzute în reglementările Uniunii Europene.

România trebuie să majoreze ponderea energiei regenerabile în producţia totală de electricitate la 20%, până în 2020, de la un nivel de 3%.

EDPR este al treilea mare producător de energie eoliană la nivel mondial, cu o capacitate instalată de 7,5 GW, în decembrie 2011. Compania mai deţine parcurile eoliene Peştera, o capacitate instalată de 90 de MW, şi Cernavodă Power, de 138 MW, acesta din urmă fiind unul dintre cele mai mari din România.

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 842622
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova