Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Cuptor de milioane la Fabrica de Sticlă din Chișinău
Cuptor de milioane la Fabrica de Sticlă din Chișinău
28.05.2012  
Accesări: 1256   
imprimare

 

http://jurnal.md/ro/news/cuptor-de-milioane-la-fabrica-de-sticla-din-chi-inau-220474/

 

Un cuptor de topire a sticlei, în valoare de 132 de milioane de lei, a fost dat astăzi în exploatare la Fabrica de Sticlă din Chișinău.

 

Noul cuptor are o capacitate de 200 tone de sticlă pe zi, un sistem de răcire modern şi program computerizat de dirijare. Fabrica de sticlă din Chişinău va consuma cu 15% mai puţine resurse energetice şi va avea o capacitate de producţie 54 mii tone anual.
„Reducerea intensităţii energetice va permite producţiei moldoveneşti să-şi sporească competitivitatea atât pe piaţa locală, cât şi în vederea exporturilor pe pieţele principalilor parteneri comerciali. Industria sticlei este o industrie de sistem fiindcă de cât costă sticla depinde cât o să coste conservele, cât o să coste vinul", a remarcat ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.
În urma investiţiilor şi modernizării Fabricii de Sticlă a fost extins asortimentul producţiei care va cuprinde borcane cu volumul de la un litru la 4 litri şi sticle cu volumul de la 1 la 2,5 litri. Dacă până acum, acest asortiment de borcane şi sticle era importat din Bulgaria, Ucraina şi alte ţări vecine, din luna iulie va fi produs la Fabrica de sticlă din Chişinău.
Fabrica de sticlă din Chişinău a fost înfiinţată în 1970 şi are un portofoliu de 300 de tipuri de sticle şi borcane standarde şi exclusive, cu volumul de la 0,1 la 1,7 litri.

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 845095
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova