Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Piata romaneasca de fotovoltaice in proces de formare
Piata romaneasca de fotovoltaice in proces de formare
10.05.2012  
Accesări: 733   
imprimare

 

http://www.green-report.ro/stiri/piata-romaneasca-de-fotovoltaice-proces-de-formare

 

Momentan piata romaneasca de fotovoltaice este in plin proces de formare, insa unii producatori si-au exprimat interesul pentru proiectele care ar putea fi dezvoltate aici.

"Piata romaneasca de fotovoltaice este la inceput. Este o piata care se formeaza, care se construieste pas cu pas. In Bulgaria a durat aproape doi ani pana cand oamenii au inteles ca au nevoie de aceasta sursa de energie, ca nu este atat de inaccesibila si ca poate sa le imbunatateasca viata", a declarat, pentru Green Report, Maria Samoila, key account manager, REC Solar Germany.

Potrivit acesteia, grupul REC detine in Bulgaria o cota de piata de20 la suta, incheind saptamana trecuta o tranzactie de 20 MW.

Maria Samoila a adaugat ca grupul norvegian este interesat sa dezvolte proiecte solare, pornind de la 3-5 MW si tinzand catre capacitati de 50 - 100 MW. "Pe pietele emergente, este prematur sa intram cu proiecte de 150 MW", considera Maria Samoila.

Referindu-se la legislatia de sustinere a energiei regenerabile, reprezentanta companiei a precizat ca, din punctul lor de vedere, vor putea spune daca legislatia functioneaza doar dupa ce proiectele solare vor fi operationale.

Potrivit datelor prezentate de consilierul OPCOM Gherghina Vladescu, la finalul primului trimestru al anului 2012, in Romania existau sase producatori de energie din sursa solara, cu o putere instalata de 2,14 MW.

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 852857
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova