Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / EGP: Zephyr I, operational pana la finele anului
EGP: Zephyr I, operational pana la finele anului
03.05.2012  
Accesări: 939   
imprimare

 

http://www.green-report.ro/stiri/egp-zephyr-i-operational-pana-la-finele-anului

 

Parcul eoilan Zephyr I al Enel Green Power (EGP) va deveni operational pana la sfarsitul anului, au declarat, pentru Green Report, oficialii companiei. "Nu putem furniza, in acest moment, alte detaliile financiare. Insa, putem confirma ca parcul eolian anuntat este preconizat sa fie operational pana la sfarsitul acestui an. Spre deosebire de celelate parcuri eoliene ale companiei din Dobrogea acesta este situat in judetul Constanta si va avea circa 60 de turbine", au spus oficialii companiei.

EGP a semnat prin sucursala sa Enel Green Power International BV  un acord cu Export Credit Agency (EKF) apartinand guvernului danez, si cu Citigroup, in calitate de agent si aranjor, pentru o finantare de 180 de milioane de euro pe o perioada de 12 ani.

Finantarea va fi utilizata pentru a acoperi o parte din investitiile necesare pentru parcurile eoliene ale EGP in Romania (Zephyr I, cu o capacitate instalata de 120 MW), in SUA (Caney River, 200 MW), respectiv in Brazilia (Cristal, 90 MW).

Suma totala a investitiilor pentru construirea celor trei parcuri eoliene este de aproximativ 670 milioane de euro.

Finantarea EKF este caracterizata de o rata a dobanzii aflata in line cu rata de referinta a pietei. Rolul institutional al EKF implica sprijin pentru producatorii danezi de la care Enel Green Power cumpara componente pentru a construi cele trei parcuri eoliene.

In Romania, potrivit Raportului Anual 2011, EGP opereaza cinci parcuri eoliene cu o capacitate totala instalata de 269 MW. Investitile totale realizate in 2011 au fost de 330 milioane euro.

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 852767
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova