Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Fonduri europene pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit
Fonduri europene pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit
23.11.2011  
Accesări: 840   
imprimare

 

http://www.green-report.ro/stiri/fonduri-europene-pentru-reabilitarea-termica-cladirilor-de-locuit

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDTR) va prezenta, in prima parte a anului viitor, o noua schema de finantare a lucrarilor de crestere a eficientei energetice prin fonduri europene nerambursabile.

 

Schema de finantare va fi inclusa in Programul Operational Regional 2007-2013, prin Axa Prioritara 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor. Pentru structurarea acesteia, MDRT colaboreaza cu Comisia Europeana - DG REGIO, ACIS, reprezentantii JASPERS - Banca Europeana de Investitii, ADI - poli de crestere.

"Suntem in discutii avansate cu reprezentantii Comisiei Europene, pentru a permite utilizarea fondurilor din POR si pentru lucrari de crestere a eficientei energetice. Comisia Europeana sustine initiativa noastra, iar, in prezent, lucram la punerea in practica a acestei initiative. (...) Beneficiarii vor fi autoritatile publice locale in parteneriat cu asociatiile de proprietari. Vrem ca fondurile sa fie disponibile pentru intreg mediul urban. (...) Prioritate la lucrari vor avea blocurile de locuinte construite in perioada 1950-1990 si care, in prezent, au pierderi energetice si costuri mari de intretinere", a declarat Razvan Murgeanu, secretar de stat in cadrul MDRT.

Potrivit MDTR, initiativa va fi continuata si extinsa si in perioada 2014-2020.

Pentru finantarea lucrarilor de reabilitare termica prin fonduri europene, in prezent sunt discutate modificarile care trebuie operate in interiorul programului, precum si aspectele de natura tehnica, care sa permita realizarea acelor activitati astfel incat sa raspunda cerintelor europene in materie.

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847911
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova