Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Parcul eolian Salbatica 2 a devenit operational
Parcul eolian Salbatica 2 a devenit operational
21.10.2011  
Accesări: 806   
imprimare

 

http://www.green-report.ro/stiri/parcul-eolian-salbatica-2-devenit-operational

 

Parcul eolian Salbatica 2, cu o capacitate instalata de 70 MW, al Enel Green Power a devenit operational. Parcul, care cuprinde 35 de turbine eoliene de 2 MW fiecare, este situat langa Tulcea, in nordul Dobrogei.

 

Astfel, Salbatica 2 va genera circa 200 de milioane de kWh pe an, suficient pentru a acoperi nevoia de consum a 66.000 de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a circa 140.000 de tone de CO2 in fiecare an.

„Dintre sursele regenerabile, energia eoliana este cea mai promiţatoare tehnologie pentru Romania, datorita potentialului tarii in generarea de energie eoliana. Enel Green Power va continua sa investeasca in Romania și saluta recenta aprobarea din partea Guvernului a schemei de sprijin pentru energiile regenerabile", a declarat Francesco Starace, director general executiv al Enel Green Power.

Salbatica 2 se alatura primelor doua parcuri ale Enel Green Power, respectiv Agighiol și Salbatica 1. Cu o capacitate totala instalata de 174 MW, aceste parcuri eoliene vor genera peste 480 de milioane de kWh anual, suficient pentru a acoperi nevoia de energie a circa 160.000 de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a peste 200.000 de tone de Co2 in fiecare an.

Enel Green Power este unul dintre liderii mondiali in industria in care opereaza, datorita celor aproximativ 22 de miliarde de kWh generaţi dintr-un mix echilibrat de energie ce include surse hidroelectrice, solare, eoliene si geotermale, acoperind consumul de energie a circa 8 milioane de gospodarii anual si evitand emisia in atmosfera a peste 16 milioane de tone de dioxid de carbon in fiecare an.

Compania are o capacitate instalata de peste 6.100 MW, peste 620 de centrale la nivel internaţional si un mix de generare care include surse eoliene, solare, hidroelectrice, geotermale si biomasa.

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 848711
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova