Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Mini-turbina eoliana care poate genera electricitate in continuu
Mini-turbina eoliana care poate genera electricitate in continuu
19.10.2011  
Accesări: 767   
imprimare

 

http://www.green-report.ro/stiri/mini-turbina-eoliana-care-poate-genera-electricitate-continuu

 

Enel Green Power in colaborare cu Renzo Piano Building Workshop au dezvoltat un proptotip de mini-turbina eoliana mai sensibila la altitudini scazute si vant difuz.

 

Noua turbina are o capacitate de 55 kW si poate genera electricitate in continuu intrucat poate folosi vant ce bate cu numai 2 metri/secunda.

Proiectul are de asemenea in vedere integrarea „naturala" a turbinei in zona in care este amplasata, printr-un impact redus asupra mediului.

Prototipul a fost creat in Rovereto, unde compania care s-a ocupat de proiectare, Metalsistem, isi are sediul, intr-un laborator special conceput in acest sens, denumit „casa girafei". Turbina arata de fapt ca o girafa, palele iesind prin acoperisul casei.

Productia in masa pentru piata italiana va incepe de indata ce testarile vor fi finalizate. Testarile se vor desfasura pe o perioada de 12 luni la centrul de testare Molinetto din Pisa, unde se afla si centru Enel de cercetare.

Turbina inovatoare va fi folosita de centralele Enel Green Power din Italia si din strainatate, fiind comercializata in Italia prin reteaua de franciza a grupului Enel - Enel.si.

Se asteapta ca mini-turbina creata de Renzo Piano sa fie utilizata si in afara Italiei, in Statele Unite, unde astfel de turbine au o istorie lunga, dar si in Franta, Spania si Grecia.

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 852465
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova