Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Qatar Solar Technologies investeste un miliard de dolari intr-o uzina de polysilicon
Qatar Solar Technologies investeste un miliard de dolari intr-o uzina de polysilicon
12.10.2011  
Accesări: 630   
imprimare

 

http://www.green-report.ro/stiri/qatar-solar-technologies-investeste-un-miliard-de-dolari-intr-o-uzina-de-polysilicon

 

Qatar Solar Technologies (QSTec)a anuntat ca va construi o uzina pentru fabricarea polysiliconului in valoare de un miliard de euro, potrivit Energyboom.com. Polysiliconul este utilizat in producerea de celule solare.

 

Situata in orasul industrial Ras Laffan, Qatar, uzina va produce 8.000 de tone de polysilicon pe an si va fi functionala din a doua jumatate a anului 2013.

"Folosind astazi resursele Qatarului pentru fabricarea polysiliconului, care in timp va duce la dezvoltarea de noi tehnologii in exploatarea energiei solare, ajutam la orientarea globala catre dezvoltarea unui mix diversificat de energii curate", a declarat Khalid K Al Hajri, director general QSTec.

Potrivit Energyboom aceasta noua investitie face parte din stategia guvernului din Qatar de a dezvolta si alte segmente in economia nationala, in afara celui de petrol si gaze.

La inceputul anului corporatia detinuta de statul Qatar a achizitionat 6,2% din actiunile celei mai mari companii din sectorul eolian, Iberdrola.

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 852468
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova