Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / O companie spaniolă interesată să construiască instalații eoliene în Moldova
O companie spaniolă interesată să construiască instalații eoliene în Moldova
05.10.2011  
Accesări: 628   
imprimare

 

http://unimedia.md/?mod=news&id=39737

 

Gas Natural Fenosa, o companie spaniolă, este interesată să construiască centrale eoliene în R. Moldova. Despre aceasta a anunțat Ramon Linares, Directorul Departamentului corporativ de strategie al companiei, la o întâlnire cu premierul Vlad Filat. 

 

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, compania vede potențial în piața moldovenească. „În Spania sunt zile când jumătate din energia consumată este de provenienţă eoliană. Republica Moldova trebuie să aibă surse proprii de generare a energiei electrice, iar compania Gas Natural Fenosa analizează posibilitatea de a investi în instalaţii eoliene", a spus reprezentantul Gas Natural Fenosa.
Directorul Departamentului corporativ de strategie pentru Europa şi Asia Gas Natural Fenosa din Spania a specificat că datorită noilor tehnologii, energia eoliană scade în preţ cu o viteză incredibilă şi devine tot mai populară.
Prim-ministrul a subliniat că pentru Republica Moldova, ca şi pentru oricare altă ţară, domeniul energetic este unul foarte important, dar în cazul ţării noastre situaţia este mai complicată deoarece Republica Moldova este dependentă de import. Filat a accentuat că se doreşte diversificarea surselor de achiziţionare a curentului electric. Totodată, Premierul a anunţat că urmează să fie liberalizată piaţa energetică.

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 849951
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova