Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Grecia vrea sa atraga investitii de pana la 20 miliarde euro in energia solara
Grecia vrea sa atraga investitii de pana la 20 miliarde euro in energia solara
05.09.2011  
Accesări: 633   
imprimare

 

http://www.green-report.ro/stiri/grecia-vrea-sa-atraga-investitii-de-pana-la-20-miliarde-euro-energia-solara

 

Grecia vrea sa devina unul dintre cei mai importanti furnizori europeni de energie solara, prin atragerea in urmatoarele decenii a unor investitii de pana la 20 de miliarde de euro, in vederea relansarii economiei, transmite Reuters, citata de Mediafax.

 

Autoritatile elene considera energia nepoluanta drept unul dintre putinele avantaje pe care le are economia necompetitiva a tarii, care trece prin cea mai lunga şi grava recesiune din ultimele decenii, din cauza crizei datoriilor. Planul prezentat luni, numit "Proiectul Helios", implica creşterea productiei de energie solara de la 206 megawati, cat era anul trecut, la 2,2 gigawati pana in 2020 şi pana la 10 gigawati in 2050, potrivit unei prezentari a Ministerului Energiei.

"Grecia are 300 de zile insorite pe an, cu aproape 50% mai mult decat Germania, liderul mondial in domeniul energiei solare fotovoltaice", a afirmat ministrul elen al Energiei, George Papaconstantinou, in prezentarea facuta la o conferinta in domeniul energiei de la Hamburg. Daca va avea succes, proiectul va ajuta şi alte tari din UE sa respecte tintele comunitare pentru 2020 privind ponderea energiei regenerabile, a spus Papaconstantinou.
Proiectul a fost discutat luna trecuta, la Atena, de guvernul elen şi o delegatie de oficiali germani.

Livrarea a 2,5 gigawati de energie solara din Grecia catre Europa Centrala este deja fezabil, potrivit prezentarii.

Energia regenerabila, majoritatea eoliana, acopera in prezent circa 8% din cererea totala de energie din Grecia, dar reprezinta sub 1% din productia companiei de stat PPC, unul dintre cei mai mari poluatori din Europa.

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 848879
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova