Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Unicredit Leasing are in evaluare, pentru finantare, sapte proiecte de energii regenerabile
Unicredit Leasing are in evaluare, pentru finantare, sapte proiecte de energii regenerabile
28.06.2011  
Accesări: 849   
imprimare

 

http://www.green-report.ro/stiri/unicredit-leasing-are-evaluare-pentru-finantare-sapte-proiecte-de-energii-regenerabile

 

Unicredit Leasing are in evaluare sapte proiecte de energii regenerabile pentru acordarea de finantare, a declarat, marti, pentru Green Report, Gabriela Florea, Global Key Account Manager Unicredit Leasing.

"In acest moment suntem intr-un stadiu avansat de evaluare a sapte proiecte, din care cinci pe energii eoliente si doua pe microhidrocentrale. Unicredit Leasing a acordat finantare in Romania pentru doua proiecte de energie eoliana: unul cu o valoare de 22 milioane euro, iar celalalt aproximativ 12 milioane de euro", a spus Gabriela Florea.

Cele doua finantari au fost acordate companiilor Holrom si Energy Rose.

Holrom a investit, incepand din 2005, in proiecte de energie eoliana, prin intermediul Holrom Renewable Energy (HRE), devenind in scurt timp cel mai mare producator de energie eoliana din Romania. Cu sustinerea UniCredit Leasing, HRE si-a extins parcul eolian cu o capacitate suplimentara de 12 MW.

Energy Rose investeste in special in parcuri eoliene din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Polonia si Romania. Obiectivul grupului, pana in anul 2016, este sa ajunga la o productie totala de 250 MW.

Valoarea maxima a unei finatari, acordata de Unicredit Leasing in Romania, pe proiecte de energii regenerabile, este 30 milioane de euro. „In Romania suntem gata sa investim si sa finatam proiecte din toate segmentele energiilor regenerabile", a mai spus reprezentantul Unicredit Leasing.

La nivel global, in 2010, Unicredit Leasing a acordat finantari de pe proiecte de energii regenerabile in valoare de 950 milioane de euro, din care 700 de milioane au fost absorbite de piata italiana. Pentru 2011, Unicredit Leasing estimeaza o crestere a valorii finantarilor la 1 miliard de euro.

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 848609
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova