Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Americanii construiesc la Tulcea un parc eolian, in valoare de 90 milioane dolari
Americanii construiesc la Tulcea un parc eolian, in valoare de 90 milioane dolari
17.05.2011  
Accesări: 805   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/americanii-construiesc-la-tulcea-un-parc-eolian-valoare-de-90-milioane-dolari

Groupe Concorde Developments (GCD) din SUA va lansa in Romania, in colaborare cu Guvernul si Uniunea Europeana, proiecte estimate la 570 milioane de euro, in energie eoliana si constructia unor centre de asistenta sociala, informeaza Mediafax.

Compania va construi in zona Tulcea un parc eolian cu o capacitate de 45 MW, folosind turbine de inalta eficienta fabricate in Canada, se arata intr-un comunicat al GCD.
Proiectul, care va fi detinut in totalitate de Groupe Concorde, are o valoare de 90 de milioane de euro (127 milioane dolari), iar acordurile de achizitie a electricitatii produse sunt deja semnate.
In plus, compania negociaza in prezent cu un grup din Grecia achizitia altui proiect, cu o capacitate de 120 MW, in aceeasi regiune. Dupa finalizarea negocierilor, Enel va incheia cu GCD un contract de cumparare a energiei, potrivit sursei citate.
GCD va detine si acest proiect in proportie de 100%, a carui valoare va fi de 260 de milioane de euro (367 milioane dolari). Astfel, cele doua faze ale proiectului eolian vor avea o valoare cumulata de 350 milioane de euro (494 milioane dolari).
In cazul celui de-al doilea proiect, de constructie a unui lant de centre ecologice de asistenta sociala, GCD a primit asigurari din partea autoritatilor romane ca pana la 1 iunie va fi semnat contractul.
Valoarea totala a contractului este de 220 de milioane de euro (310,5 milioane dolari), iar GCD anticipeaza o marja de profit de pana la 40%.
Toate aceste proiecte vor fi subventionate si sustinute de Guvern si Uniunea Europeana.
GCD a incheiat deja contracte in domeniul energiei regenerabile, precum si acorduri de achizitie a energiei produse, sustinute de guverne si UE, in Romania si Bulgaria.
In plus, compania a primit aprobare din partea guvernului Romaniei si UE pentru constructia unor centre ecologice cu pana la 250 de paturi, pentru asistatii sociali.
Acest concept ar putea fi introdus si in Florida si Arizona.
Fiecare dintre aceste proiecte va beneficia de subventii substantiale din partea UE, cu conditia respectarii tuturor conditiilor necesare, inclusiv achizitia de energie regenerabila din Europa, in conformitate cu legislatia comunitara.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847722
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova