Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Un nou parc eolian de 70 MW va fi construit în Corugea, judeţul Tulcea
Un nou parc eolian de 70 MW va fi construit în Corugea, judeţul Tulcea
03.05.2011  
Accesări: 703   
imprimare
http://www.realitatea.net/un-nou-parc-eolian-de-70-mw-va-fi-construit-in-corugea-judetul-tulcea_830936.html

Compania Enel Green Power (EGP), din grupul italian Enel, a început lucrările de construcţie la un parc eolian cu o capacitate instalată de 70 MW, situat în localitatea Corugea din judeţul Tulcea, ce urmează să genereze 189 milioane kWh/an, a anunţat marţi compania.

"Localizat în judeţul Tulcea, parcul eolian cuprinde 35 de turbine eoliene V-90 (de câte 2 MW fiecare). La finalizare, parcul va putea genera 189 milioane kWh în fiecare an, suficient pentru a acoperi nevoia anuală de electricitate a 70.000 de gospodării, evitând emisia în atmosferă a 106.000 tone de CO2 ", se arată în comunicatul companiei.
Enel Green Power deţine alte două parcuri în România, Sălbatica I şi Agighiol, cu o capacitate instalată de 64 MW. EGP construieşte Sălbatica II, care va avea o capacitate totală instalată de 70 MW şi extinde capacitatea Sălbatica I cu 40 MW. La finalizare, aceste parcuri vor creşte de circa patru ori capacitatea instalată de energie eoliană în România a Enel Green Power.
"Lucrările de construcţie în desfăşurare la parcul eolian Corugea şi la alte parcuri ne vor creşte capacitatea instalată în România la 244 MW, confirmând strategia noastră de dezvoltare într-o ţară cu un potenţial ridicat pentru expansiunea energiei eoliene. Ţinând cont de numeroasele proiecte în curs de asumare, generarea de energie cu 'zero emisii' a EGP în România va creşte cu siguranţă în anii următori", a declarat director general executiv al Enel Green Power, Francesco Starace.
Energia eoliană este cea mai promiţătoare tehnologie de generare a electricităţii din România. Conform estimărilor, capacitatea eoliană instalată în România va creşte de la 600 MW, la finele anului 2010, la un total de 3.600 MW, până în 2015.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847747
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova