Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Cehii de la CEZ au reînceput lucrările la parcul eolian de 1,1 miliarde de euro din Dobrogea. Când va fi gata proiectul
Cehii de la CEZ au reînceput lucrările la parcul eolian de 1,1 miliarde de euro din Dobrogea. Când va fi gata proiectul
02.05.2011  
Accesări: 651   
imprimare
http://www.gandul.info/financiar/cehii-de-la-cez-au-reinceput-lucrarile-la-parcul-eolian-de-1-1-miliarde-de-euro-din-dobrogea-cand-va-fi-gata-proiectul-8217010

Cehii de la CEZ au reluat lucrările la cea de-a doua etapă a proiectului eolian în valoare de 1,1 miliarde de euro, pe care îl construiesc în Dobrogea, potrivit reprezentanţilor companiei de utilităţi, citaţi de Reuters.

CEZ construieşte un parc eolian de 600 de MW la Fântânele şi Cogealac, investiţie considerată una dintre cele mai importante pentru România în această perioadă de scădere a economiei.
Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate anul acesta, însă compania a stopat construcţia, din cauza problemelor pe care le-a avut cu primăria din Cogealac, în august 2010.
La Fântânele, în schimb, lucrările sunt aproape finalizate. Reprezentanţii companiei au declarat că urmează să instaleze ultimele turbine, urmând ca anul acesta să se ajungă la o producţie de electricitate de 0,8 TWh.
"Întregul parc va fi gata în 2012", se arată în raportul anual al companiei, dat publicităţii luni.
Anul trecut, grupul ceh s-a retras din proiectul construcţiei reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, pe care statul român intenţiona să-l dezvolte alături de mai mulţi investitori străini.
CEZ nu este singurul nume din domeniul energiei verzi din România. Alături de grupul ceh se mai află italienii de la Enel, dar şi compania portugheză Energias de Portugal şi spaniolii de la Iberdrola Renovables.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847820
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova