Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Plastic fara combustibili fosili, produs in Coreea de Sud
Plastic fara combustibili fosili, produs in Coreea de Sud
23.11.2009  
Accesări: 767   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/pplastic-fara-combustibili-fosili-produs-coreea-de-sudp

O echipa de cercetatori din Coreea de Sud a reusit sa produca plastic fara a folosi combustibili fosili, potrivit CNN. Rezultatele obtinute ar putea insemna ca va putea incepe productia in masa de plastic biodegradabil, cu o toxicitate scazuta.
Studiul s-a concentrat pe acidul polilactic (PLA), un poliester biodegradabil derivat din resurse regenerabile.
"Poliesterii si alti polimeri pe care ii folosim zi de zi sunt derivati din combustibili fosili. Ideea de a produce polimeri din biomasa regenerabila a atras mult interes din cauza problemelor de mediu si a naturii limitate a resurselor fosile. PLA este considerat o alternativa buna pentru plasticul pe baza de petrol, pentru ca este biodegradabil si are o toxicitate redusa pentru oameni", a explicat profesorul Sang Yup Lee, cel care a condus studiul.
Pana in prezent, acidul polilactic era produs in urma unui proces scump si complex de fermentatie in doi pasi si a unui proces chimic de polimerizare. Cercetatorii sud-coreeni s-au folosit de bacteria E. Coli pentru a genera un proces metabolic. Cu alte cuvinte, bacteria poate produce polimeri artificiali printr-un proces de fermentatie de o etapa.
"Aceasta noua strategie ar trebui sa fie folositoare in general pentru a dezvolta si alte organisme capabile sa produca diversi polimeri artificiali prin fermentatie directa din resurse regenerabile", a mai explicat Sang Yup Lee.
Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea KAIST din Seul si compania coreeana LG Chem si a fost publicat in revista "Biotechnology and Bioengineering".


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847995
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova