Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Borbely: 200 de milioane de euro pentru 50 de investitori in regenerabile
Borbely: 200 de milioane de euro pentru 50 de investitori in regenerabile
29.03.2011  
Accesări: 772   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/borbely-200-de-milioane-de-euro-pentru-50-de-investitori-regenerabile

Aproape 50 de firme care investesc in productia de energie din surse regenerabile vor primi de la Fondul de Mediu subventii in valoare totala de 875 milioane lei (aproape 200 milioane euro), a declarat azi ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

"Maine (miercuri - n.r.) voi face o nota la Guvern in acest sens", a spus Borbely, prezent la un seminar pe tema energiilor regenerabile.
Fiecare din cele 49 de firme care au proiecte aprobate ar putea primi echivalentul a maximum 7 milioane de euro.
El a adaugat ca Romania va trebui in viitor sa produca mai multa energie din surse regenerabile, chiar daca aceasta masura presupune costuri "foarte mari", intrucat in prezent o parte semnificativa este obtinuta din carbune.
Borbely a precizat ca este un sustinator al energiilor "sigure", iar proiectul reactoarelor nucleare de la Cernavoda nu este in situatia "sa nu se mai faca", dar cu o serie de conditionari legate de securitate mai mari.
"Probabil ca nu se va lua vreo decizie sa nu se mai construiasca nicio centrala nucleara, dar vor fi restrictii mai mari şi eu, ca ministru al Mediului, pot sa spun ca sprijin acele investitii care nu comporta niciun fel de pericol fata de mediu", a adaugat Borbely.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 848207
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova