Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Investitie majora a Enel in energia eoliana, in Romania
Investitie majora a Enel in energia eoliana, in Romania
16.03.2011  
Accesări: 620   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/investitie-majora-enel-energia-eoliana-romania

Enel va investi pana in 2015 circa 500 de milioane de euro pentru instalarea unor capacitati eoliene de 400 MW in Romania, a declarat directorul general al grupului italian de utilitati, Fulvio Conti, intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, la Londra.

In prezent grupul italian are in Romania capacitati eoliene instalate de 64 MW.
In raportul anual pe 2010 prezentat marti de Enel sunt mentionate investitii de 800 milioane de euro in Romania pentru intervalul 2011-2015.
Intrebat ce suma din totatul de 800 milioane euro va fi directionata spre proiecte de productie a energiei, Conti a raspuns ca fondurile vor viza in principal reteaua de distributie.
Totodata, Enel asteapta de la Guvernul roman o decizie privind proiectul reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda. Enel a ramas singura companie europeana de utilitati implicata in acest proiect, dupa ce RWE, CEZ, Iberdrola si GDF SUEZ s-au retras. La proiect mai participa compania de stat Nuclearelectrica si ArcelorMittal Romania.
Grupul Enel este prezent pe piata romaneasca din 2005 si are activitati de productie, distributie si furnizare a electricitatii.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 850273
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova