Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Financial Times: Energia eoliana - Vantul norocului peste Romania
Financial Times: Energia eoliana - Vantul norocului peste Romania
17.03.2011  
Accesări: 603   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/financial-times-energia-eoliana-vantul-norocului-peste-romania

Romania are parte de adevarate explozii in domeniul energiei eoliene, potrivit jurnalistilor de la Financial Times, care au realizat un material chiar din comuna Fantanele, unde instalarea de turbine de vant a devenit o adevarata binecuvantare pentru localnici.

"Oamenii erau sceptici la inceput din cauza deranjului din timpul construirii si ingrijorarilor ca recoltele lor vor fi afectate. Dar acum sunt foarte incantati si multi vin si intreaba daca vor face parcul de vant mai mare astfel incat o turbina sa fie amplasata pe pamantul lor", a declarat primarul de Fantanele, Gheorghe Popescu, pentru Financial Times.
Fiecare dintre localnicii care au turbine amplasate pe terenul lor primeste anual cate 3.000 de euro de la compania energetica CEZ, cea care a instalat parcul eolian. Aceasta suma vine ca o binecuvantare pentru ei, majoritatea avand venituri de circa 100 de euro pe luna.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 850333
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova