Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Eolica si Transelectrica au semnat un contract pentru 600 MW de energie eoliana
Eolica si Transelectrica au semnat un contract pentru 600 MW de energie eoliana
03.03.2011  
Accesări: 612   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/eolica-si-transelectrica-au-semnat-un-contract-pentru-600-mw-de-energie-eoliananbsp

Eolica Dobrogea a semnat un contract cu Transelectrica pentru conectarea la retea a 600 MW energie eoliana. Energia contractata face parte dintr-un proiect cu o capacitate totala de 1.500 MW ce urmeaza sa fie conectat la reteaua din Dobrogea.

Pentru a realiza conectarea, compania va construi in Tariverde, comuna Cogealac, un transformator de 220/400 kV. Licenta de constructie pentru aceasta statie a fost emisa anul trecut, drepturile pentru terenuri fiind obtinute inainte de 2010. Potrivit reprezentantilor companiei, constructia va incepe in lunile urmatoare.
Energia eoliana provine de la parcurile eoliene dezvoltate de Eolica Dobrogea in comunele Baia, Istria, Sacele, Kogalniceanu si Cogealac. O parte din proiecte au primit deja ultimele avize, restul urmand sa obtina toate aprobarile pana la sfarsitul anului.
Eolica Dobrogea, detinuta de grupul elvetian NEK si companiile romanesti C-Tech si Rokura, este dezvoltatorul proiectelor detinute de gigantul spaniol Iberdrola Renovables pe piata din Romania. Iberdrola intentioneaza sa dezvolte in Dobrogea 50 de ferme eoliene intre 2011 si 2017, fiind principalul concurent al companiei CEZ pe piata locala.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 851544
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova