Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / GM cu pile cu hidrogen - la Olimpiada
GM cu pile cu hidrogen - la Olimpiada
15.11.2009  
Accesări: 736   
imprimare
http://www.fabricadebani.ro/news.aspx?iid=21879&sid=102

Jocurile olimpice de iarna de la Vancouver din 2010 si cele paralimpice vor fi un pic mai “verzi” prin folosirea unor automobile pe baza de pile de combustie cu hidrogen, scrie presa canadiana. Este vorba de automobile produse pe baza cercetarii General Motors in domeniul pilelor de combustie. Pilele sunt montate pe masini Chevrolet Equinox.

“Flotila” de masini cu 0 emisii de carbon – conform producatorilor - va fi folosita pentru transportul sportivilor, al oficialilor, presei, reprezentantilor guvernamentali care, spera producatorii, se vor convinge de avantajele transportului cu acest tip de combustibil. Modelul Equinox este proiectat si produs in Canada si devine cea mai mare “flotila” de masini demonstrative cu celule de hidrogen.

Flotila olimpiadei va include 4300 de automobile de toate tipurile – sedan, microbuze, pentru pasageri, SUV si camioane de la Chevrolet, Buick, GMC si Cadillac. Peste 30% dintre ele folosesc tehnologii verzi avansate.
Solutiile pe care le utilizeaza includ sisteme hibrid, capabilitati flexibile de consum, magamenet activ al consumului – tot atatea argumente aduse de GM in sprijinul declaratiilor sale de interes pentru eficienta consumului si reducerea emisiilor de carbon. O revolutie etalata de GM dupa declaratiile ironice la adresa masinilor hibride de alta fabricatie.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847948
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova