Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / WWF: Putem avea 100% energie curata pana in 2050
WWF: Putem avea 100% energie curata pana in 2050
14.02.2011  
Accesări: 625   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/wwf-putem-avea-100-energie-curata-pana-2050

World Wide Fund for Nature (WWF) a lansat un nou raport care concluzioneaza ca lumea poate atinge independenta completa fata de sursele de energie poluante pana in 2050.

Studiul, care a durat doi ani, a fost realizat cu ajutorul unor consultanti de la Ecofys si de la Oficiul pentru Arhitectura etropolitana din Marea Britanie, informeaza „Earth Times”.
Cea mai importanta concluzie a raportului este ca, in contextul scumpirii combustibililor fosili si a inaccesibilitatii acestora, sursele de energie regenerabila devin din ce in ce mai importante, desi trecerea completa la acestea este o mare provocare.
Acest scenariu „curajos si ambitios” demonsetraza ca este posibil ca pana in 2050, intreaga planeta sa foloseasca numai energie regenerabila. Asta ar presupune ca schimbarile climatice vor avea efect limitat.
„Acest raport arata ca trecerea la furnizorii de energie verde nu este numai posibila, dar si imperativa. Energia curata si interconectarea mai eficienta a retelelor cu Europa ne vor ajuta sa ne satisfacem cererea energetica intr-un mod sustenabil. Inainte sa bagam miliarde de euro pentru a crea centrale nucleare, trebuie sa ne intrebam daca nu cumva putem investi aceste sume in tehnologii mai sustenabile”, a declarat Nick Molho, seful departamentului de Politici Energetice al WWF Marea Britanie.
Potrivit Eccofys, trecerea la energia regenerabila va costa sub 2% din PIB-ul global. De fapt, intreg procesul ar fi mai ieftin, deoarece combustibilii fosili se vor scumpi din ce in ce mai mult.
Un viitor energetic 100% regenerabil ar reduce cu 80% emisiile de dioxid de carbon ale furnizorilor de energie din intreaga lume, mentinand cresterea temperaturilor medii globale sub nivelul de alarma, de 2 grade Celsius.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 849537
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova