Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Seful UNFCCC: ”China castiga cursa pentru economia verde”
Seful UNFCCC: ”China castiga cursa pentru economia verde”
28.01.2011  
Accesări: 762   
imprimare
http://www.green-report.ro/stiri/seful-unfccc-rdquochina-castiga-cursa-pentru-economia-verderdquo

China accelereaza rapid pe langa SUA si Europa in cursa pentru dezvoltarea energiei curate si cu emisii scazute de carbon, ca strategie de stimulare a economiei sale nationale, a declarat ieri un inalt diplomat al ONU, citat de Bloomberg.

”China o sa ne lase pe toti in urma. Chinezii sunt foarte hotarati sa castige cursa pentru economia verde”, a declarat Christiana Figueres, seful Conventiei ONU asupra Schimbarilor Climatice (UNFCCC), in cadrul unei conferinte din cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, Elvetia.
Anul trecut, China a crescut spectaculos, cu 30%, investitiile in surse de energie low-carbon, ajungand la o suma totala de 51,1 miliarde de dolari, ”de departe cea mai mare suma, fata de orice alta tara”, se arata in statisticile Bloomberg.
Companiile americane vor avea de pierdut
Compania Ernst & Young a anuntat in septembrie 2010 ca, pentru prima oara, China a devansat SUA la capitolul cea mai atractiva tara pentru investitii in energii regenerabile. ”Poti sa sari etape – nu e neaparat nevoie sa urmezi modelul din nord. China ne demonstreaza asta”, a mai spus Figueres.
Oficiali chinezi, intre care si liderul negociatorilor climatici Su Wei, au declarat ca tara lor va adopta in curand un plan pe cinci ani de dezvoltare a energiei regenerabile.
La aceeasi conferinta, comisarul european pentru Actiune Climatica, Connie Hedegaar, a declarat ca afacerile si companiile americane vor avea de pierdut daca vor alege inactiunea.
”Companiile americane ar trebui sa inteleaga ca suntem aici ca sa declaram raspicat ca aceasta este o cursa. Este rau pentru afaceri si pentru economie sa nu te numeri printre primii, ci inca sa mai eziti. Sper ca si mai multi oameni de afaceri americani sa inteleaga ca trebuie sa faca presiuni asupra politicienilor lor”.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847638
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova