Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / Noutati / Panourile solare vor funcţiona şi noaptea AFLĂ CUM
Panourile solare vor funcţiona şi noaptea AFLĂ CUM
26.01.2011  
Accesări: 4750   
imprimare
http://www.realitatea.net/panourile-solare-vor-functiona-si-noaptea-afla-cum_796059.html
Un panou solar care funcţionează noaptea sună imposibil. Dar Steven Novack, de la Laboratorul Naţional Idaho, al departamentului american pentru energie, a dezvoltat un nou concept de panouri solare care vor depăşi limitele celor existente până acum: vor produce energie şi noaptea.

Novacka plecat de la o idee simplă: jumătate din energie soarelui ajunge pe Terra sub forma infraroşiilor. O parte dintre acestea rămân pe pământ noaptea, sub forma căldurii de pe sol. Dacă noaptea este înnorată, infraroşiile sunt reflectate pe pământ. De aceea, în deşerturi, unde nu există nori, pe timpul nopţii temperatura scade foarte mult şi se face frig: căldura traversează atmosfera şi iese în spaţiu sub forma radiaţiilor infraroşii.
Cercetătorul a verificat în laborator posibilitatea de a capta 84% din infraroşiile de pe sol, cu ajutorul unui sistem de microantene. Un sistem operativ real, utilizabil la scară largă, ar putea ajunge la 46%.
Panouri solare actuale nu numai că nu produc energie noaptea, ci şi în timpul zilei sunt limitate. Ele trebuie să fie îndeptate corect către razele solare. Microantenele, în schimb, pot absorbi infraroşiile din mai multe unghiuri.
Aproximativ două miliarde de oameni nu au acces la energia electrică, majoritatea din Lumea a Treia. Energia regenerabilă şi mai ales soarele ar putea satisface nevoia a jumătate din aceste persoane. Dezvoltarea unei noi generaţii de panouri fotovoltaice pare a fi soluţia perfectă la această problemă, fără a emite gaze cu efect de seră.

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 847660
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
Profilul energetic al tarii   /   Cadrul legislativ   /   Studii de caz   /   Profiliurile INP/CN   /   Planuri de afaceri   /   Constientizare   /   Publicaţii   /   Noutati
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova